Pagina's

maandag 27 juni 2016

To The Movies #1 | Disneyfilms en meeslepende drama'sHi allemaal,

Na een paar dagen niet uploaden, door wat persoonlijke omstandigheden ben ik weer terug! De laatste anderhalve maand ben ik maar liefst 4x naar de bioscoop geweest. Normaal ga ik eigenlijk nooit zo vaak, maar er zijn op dit moment zoveel leuke en interessante films in de bios dat ik het niet kon laten om wat vaker te gaan! In dit artikel ga ik de films die ik gezien heb bespreken, zodat jullie ze misschien ook nog kunnen zien in de bios of op dvd kunnen bekijken!Room

De eerste film die ik heb gezien uit dit rijtje was de film Room. Ik hoorde er goede verhalen over en toen Brie Larson, ook nog eens een Oscar won voor haar hoofdrol in de film wist ik het zeker. Deze film moest ik zien. De film gaat over een vrouw, Joy die op haar zeventiende ontvoerd en opgesloten wordt in een kamertje. Na een aantal jaar krijgt ze een kind van haar ontvoerder. Jack groeit op in de kamer. Hij denkt dat de wereld alleen maar bestaat uit dat kamertje en dat alles wat hij op tv ziet nep is. Als het Jack vijf jaar is, kon zijn moeder het niet meer aan. Ze vertelde haar zoon dat zijn vader haar ontvoerd heeft en dat er nog een veel grotere wereld bestaat dan die kamer. Dan proberen ze te ontsnappen. Eigenlijk is de ontsnapping niet het belangrijkste van de film, maar meer ga ik er niet over zeggen anders verklap ik te veel.

Ik vond Room een hele mooie film. Jacob Tremblay, die Jack speelt was zó goed. Ik had niet verwacht dat zo'n jong kind al zo goed kan acteren. De film heeft echt indruk op me gemaakt, en ik moest er nog best wel vaak aan denken toen de film afgelopen was.

Room is gebasseerd op het gelijknamige boek van Emma Donoghue, die weer geïnspireerd is door het (waargebeurde) dramatische verhaal van Elisabeth Fritzl.The Jungle Book

Dan een heel ander soort film. Een Disneyfilm. Ik denk dat iedereen het verhaal wel kent, maar ik zal een korte samenvatting geven. De film gaat het over Mowgli, een mensenkind dat door wolven wordt opgevoed. Op een dag wil tijger Shere Khan, dat Mowgli aan hem wordt uitgeleverd. Mensen horen namelijk niet in de Jungle thuis. Dus Mowgli moet een ander thuis vinden.

Ik vond The Jungle Book echt een leuke film. Het is mooi om te zien dat een simpele tekenfilm tot zo'n mooie 'live-action' film is getransformeerd. In de film kwam slechts één acteur voor. De twaalfjarige Neel Sethi, die Mowgli speelt. De dieren en andere personages zijn allemaal digitaal gecreëerd. En dit is heel mooi gedaan!Alice Through the Looking Glass

Alweer een Disneyfilm. Alice Through the Looking Glass is het vervolg op Alice in Wonderland. En stiekem vond ik deze tweede film nog beter dan de eerste. De film gaat over De Hoedenmaker, gespeeld door Johnny Depp. Hij is heel verdrietig omdat hij zijn familie mist. Alice komt weer naar Wonderland en reist door de tijd om de familie van de Hoedenmaker te vinden. Ze denkt dat ze zijn overleden dus gaat terug naar de tijd wanneer dit gebeurde. Onderweg gebeuren er allerlei dingen die haar reis moeilijk maken.

Ik ben echt fan van de Hoedenmaker. Johnny Depp speelt deze rol zó goed. Ik zie de Hoedenmaker ook echt als een personage en niet als Johnny Depp die een bepaalde rol speelt. Ook vond ik het erg leuk dat er best wel mooie dingen worden gezegd in de film. Zo draaide de film eigenlijk vooral om het feit dat je de tijd niet moest zien als een vijand maar als een vriend en dat alles mogelijk is als je er maar voor gaat.Independence Day: Resurgence

Dan een hele andere film dan de vorige films. Een sciencefictionfilm. Independence Day: Resurgence is het vervolg op Independence Day uit 1996. Twintig jaar na de laatste invasie van buitenaardse wezens komt de aarde opnieuw in gevaar. De nieuwe bedreiging die naar de aarde komt, zal met een nog groter en krachtiger ruimteschip komen waardoor de bedreiging van de mensheid nog groter is geworden.

Ik vond deze film heel gaaf, maar had toch het gevoel dat ik iets miste. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar misschien een soort van connectie met de hoofdpersonen. Verder wel een aanrader als je houdt van actie-sciensfictionfilms.


Dat waren de films die ik de afgelopen tijd heb bekeken! Ik vond Room het beste uit dit rijtje. Welke lijkt jullie het leukste?

Liefs,
Annika

14 opmerkingen:

 1. Oh ik wil ze allemaal nog zien! Vooral Alice lijkt me zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb wel veel backstage beelden gezien van The Jungle Book, maar nog niet de film zelf! Het is zo gaaf gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb heel veel gehoord over Room, en hij staat zeker op mijn to-watch list! :) Alice & Junglebook lijken me ook erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Room klinkt als een indrukwekkende film! Ben al jaaaren niet naar de bios geweest. Binnenkort echt weer eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind hem ook echt indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal!

   Verwijderen
 5. The jungle book heb ik gezien! Erg leuk vond ik hem :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond Alice in Wonderland super erg leuk, dus ik wil Alice through the looking glass ook nog heel graag zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou hem zeker kijken als ik jou was! Hij is heel leuk!

   Verwijderen
 7. Deze films wil ik allemaal nog zien en nu eigenlijk nog liever!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze films wil ik allemaal nog zien en nu eigenlijk nog liever!

  BeantwoordenVerwijderen