Pagina's

woensdag 15 juni 2016

Random Acts of Kindness

 
We leven in een tijd waar we vooral veel met onszelf bezig zijn. Ik bedacht me laatst dat we eigenlijk bijna niets voor een ander doen dat ons niet vooruit helpt. We lijken langs elkaar heen te leven en denken niet meer aan anderen. Dit vind ik eigenlijk best wel jammer. Daarom ben ik begonnen met de Random Acts of Kindness Challenge.

Door een video van Sanny kwam ik een app, genaamd Coach.me tegen. (Niet gesponsord hoor, haha.) Met deze app kan je jezelf nieuwe vaardigheden aanleren, slechte gewoonten afleren en nog veel meer. Ik kwam op deze app ook de Random Acts of Kindness Challenge tegen en besloot hem in mijn lijstje te zetten.

Doordat het een challenge is zou je misschien denken dat het helemaal niet 'random' is. En dat is het ook niet helemaal denk ik, maar wel een beetje. Je krijgt elke dag een nieuwe taak, zoals:
-Help someone
-Talk to someone you normally don't talk to
Deze taken zijn best wel abstract, dus je kan er zelf je invulling aan geven. Ik zie het meer als een soort van herinnering aan mezelf.

Volgens de organisatie randomactsofkindness.org verbeteren random acts of kindness onze tevredenheid met het leven, verhogen ze het gevoel van verbondenheid en eigenwaarde, verlagen ze de kans op angst en depressie en verlagen ze de bloeddruk. En dan het beste:

Deze voordelen zijn van toepassing op de gever van vriendelijkheid, de ontvanger van vriendelijkheid, en iedereen die getuige is van de act! Elke handeling verbetert de levens van ten minste drie mensen.

Wow, zo had ik er eigenlijk nog nooit over nagedacht. Heel mooi om hier even bij stil te staan!
Met dit artikel wil ik mensen inspireren om af en toe zomaar eens iemand te helpen. Ik ga hier zelf ook aan werken! Want samen kunnen we voor een betere wereld zorgen.

Fijne dag!
En bedankt Marieke, voor het helpen met het maken van de foto's bij dit artikel!

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke challenge en helemaal waar ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga meteen even kijken naar die app, klinkt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi om dit te doen. Inderdaad: zou echt vaker gedaan moeten worden. Goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens, zo zou de wereld toch wat mooier worden! :)

   Verwijderen