Pagina's

zaterdag 11 juni 2016

Project positive tag

'Maybe you have to know the darkness, before you can appreciate the light' ~Madeline L'Engle


Hey! Vandaag weer eens een vragenlijstje, en niet zomaar één. De tag die ik ga doen heeft eigenlijk te maken met positief denken. Ik vind het altijd leuk om zulke artikels bij anderen te lezen, omdat ik er zelf  veel inspiratie uit haal. Daarom leek het me leuk om de vragen vandaag zelf te beantwoorden. Have fun! <3

1) Wat is je favoriete quote en waarom?
'Be the change you want to see in the world'
Ik vind deze zo mooi, omdat ik ervan overtuigt ben dat als je ergens voor staat en wilt dat er iets veranderd in deze wereld, je zelf de eerste stap moet zetten. Er zijn zoveel mensen die telkens zeggen wat er zou moeten gebeuren in deze samenleving maar zelf niet in actie komen. Een betere wereld begint bij jezelf!

2) Welke droom zou je in je leven willen realiseren?
Moeilijke vraag. Ik denk dat mijn doel in het leven is om iets te betekenen voor deze wereld. Denk aan het verbeteren van mensen- en dierenrechten. Als we dan heel specifiek gaan kijken, zou ik sowieso willen dat er in mijn leven nog iets veranderd op het gebied van de bio-industrie. Ik zou willen dat al het vlees dat in de winkels verkocht wordt, biologisch en 'diervriendelijk'. Dat is toch wel het minste wat we kunnen doen voor dieren, denk ik.

3) Wat betekent geluk voor jou?
Geluk is voor mij geen doel. Veel mensen zeggen dat geluk hun doel in het leven is. Dat is voor mij niet zo, daarom vind ik de quote 'happiness is not a destination, it's a way of life' ook best wel herkenbaar. Een beetje cheesy, maarja. Geluk betekent voor mij dankbaar zijn voor de dingen die op je pad komen in het leven.


4) Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Als ik mijn dag niet heb, of gewoon niet gelukkig ben is er eigenlijk niemand, behalve ikzelf die daar iets aan kan veranderen. Maar wat me vaak helpt is het luisteren naar muziek en filmpjes en artikelen van positieve youtubers en bloggers kijken en lezen. Ook helpt het mij om te praten over mijn gevoel.

5) Voor wat mogen ze je ‘s nachts wakker maken?
Eigenlijk niets, haha. Ik slaap liever door, maar als ik echt moest kiezen zou ik denk ik gaan voor de chocolade gebakjes van de Jumbo. Die zijn zó lekker en de chocolade eromheen is echt goddelijk.

6) Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Dat ik de keuze heb gemaakt om dit jaar geen examen te doen. Niet omdat ik helemaal niks deed op school, integendeel. Maar soms moet je luisteren naar je gevoel en niet over je grenzen heen gaan. Hier ben ik achteraf heel blij om.

7) Welke boodschap zou je graag anderen willen meegeven?
Dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en dat je geluk niet van anderen af moet hangen.
Ik heb hier al een stukje over geschreven in een ander artikel, maar vind dit toch echt een belangrijke boodschap. Ik heb heel lang gedacht dat mijn geluk afhing van andere mensen of gebeurtenissen, maar dit is niet zo. 10 % van je geluk wordt beïnvloed door gebeurtenissen en 90 % hoe je hierop reageert. Natuurlijk gebeuren er soms dingen die je niet kunt veranderen, maar je kan ervoor kiezen om je te laten leiden door de dingen die gebeuren óf je probeert door te gaan met je leven en aan jezelf te werken.

Zo, dat waren mijn antwoorden. Het waren interessante vragen en ik vond het leuk om ze te beantwoorden!

Fijne dag! ♥

4 opmerkingen:

 1. Ik slaap ook liever door ;-) Leuke tag om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke vragenlijst! Die quote is ook 1 van mijn favorieten. Jumbo chocoladetaartjes?!!! Klinkt echt heerlijk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die chocolade gebakjes zijn echt goddelijk! Zeker een keer proberen! :)

   Verwijderen