Pagina's

woensdag 8 juni 2016

Jezelf openstellen en je grenzen verleggen

'Know your limits, but never stop trying to exceed them'Hi allemaal,

Vandaag wil ik het hebben over een onderwerp waar ikzelf en waarschijnlijk velen met mij misschien wel problemen mee hebben, jezelf openstellen.

Het kan moeilijk zijn om eerlijk te zijn over je gevoelens en deze met anderen te delen. Je schaamt je misschien over hoe je je voelt en bent bang voor wat de ander wel niet van je moet denken. Toch is het heel belangrijk om jezelf open te stellen in je leven, anders blijven je vriendschappen waarschijnlijk oppervlakkig en kan je geen gelijkenissen vinden bij andere mensen. Daarom ga ik vandaag een aantal tips geven die je hopelijk helpen om je open te stellen, nieuwe mensen te leren kennen en je grenzen te verleggen.

'Feel the fear... And do it anyway'


Stap voor stap

Een belangrijke tip is om het rustig aan te doen. Als je iemand bent die gewend is om zijn gevoelens voor zich te houden, kan je natuurlijk niet van de één op andere dag met iedereen over je gevoel praten. Begin bij iemand die je vertrouwd. Vertel aan hem/haar hoe je je voelt, waarschijnlijk lucht dat al heel erg op.

Uit je comfortzone

Een andere tip is om elke dag iets te doen wat je eng vind. Misschien vind je het wel eng om mensen aan te spreken, een vraag te stellen aan je docent of om hulp te vragen aan een vriendin. Maar probeer deze dingen wel te doen en dan merk je dat het steeds makkelijker gaat.

Doe dingen alleen

Huh, dit artikel ging toch over je open stellen naar anderen toe en mensen toelaten in je leven? Dat klopt, maar het is toch goed om af en toe in je eentje activiteiten te ondernemen. Zo ontdek je beter wie je bent en daarnaast leer je als je alleen bent veel sneller nieuwe mensen kennen. Mensen stappen immers sneller op iemand af die alleen is dan op een groepje mensen.
'Don't be scared to walk alone'

Accepteer jezelf

Voordat je wilt dat andere mensen je 'leuk' vinden, is het belangrijk dat jij dat zelf ook inziet. Ook is het veel makkelijker om open te zijn als je zelfverzekerder bent. Accepteer dat je fouten kan maken en focus op je positieve eigenschappen. Het is oké om niet perfect te zijn.

Je gevoelens ontdekken

Het kan zo zijn dat je niet goed over je gevoel kunt praten omdat je zelf niet zo goed weet wat je voelt of je kan het niet concreet verwoorden. Dan kan het goed zijn om je gevoelens uit te schrijven voordat je het met iemand bespreekt.


Ik heb zelf ook best moeite om me open te stellen. Ik probeer de laatste tijd wel meer te vertellen aan mensen hoe ik me voel, maar het blijft moeilijk. Waarschijnlijk is het gewoon een proces en gaat het langzaam aan steeds beter.

Ik hoop dat ik sommigen van jullie heb kunnen helpen met deze tips. Heb je vragen? Dan kan je altijd een reactie achterlaten of me een mailtje sturen!

Fijne dag! ♥

Bron
Ik heb alle foto's uit dit artikel zelf gemaakt. Als je een foto wilt gebruiken hoor ik het graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten