Pagina's

dinsdag 21 juni 2016

De Vegetariër TagSinds een tijdje bekijk ik de video's van Bonnie. Haar kanaal heet Boncolor en ze maakt elke dag vlogs en in het weekend een extra video. Ze is heel positief en oprecht en dat maakt haar heel anders dan andere youtubers. Oké, back to the topic. Bonnie heeft De Vegetariër Tag bedacht en het lijkt me leuk om deze te doen op mijn blog. Veel plezier met lezen!


1. Hoe oud was je toen je vegetariër werd?
Ik was nét 14. Ik heb er op dat moment niet echt heel lang over nagedacht. Maar ben het nu al ruim 3,5 jaar.

2. Waarom ben je vegetariër geworden?
Ik vond vlees nooit echt lekker en op een gegeven moment zag ik het stukje vlees op mijn bord niet meer als een product uit de supermarkt, maar als een dier dat voor mijn genot gedood was. Dit maakte me heel erg misselijk en ik kon het vanaf dat moment niet meer over mijn hart verkrijgen om ooit nog vlees te eten.

3. Heb je vrienden en familieleden die ook vegetariër zijn?
Üit mijn familie volgens mij niet. Maar ik heb wel een paar vrienden die ook vegetariër zijn.

4. ‘Zondig’ je wel eens?
In de zin van vlees of vis eten? In dat geval echt niet. Ook probeer ik zo min mogelijk kaas te eten, want hier zit (meestal) dierlijk stremsel in. Ik zou bijvoorbeeld geen plakje kaas meer eten, maar als het op mijn pizza zit doe ik er eigenlijk niet zo moeilijk over. En bij snoep en koek probeer ik er op te letten dat er geen gelatine of andere dierlijke producten in zitten.5. Wat is je favoriete vleesvervanger?
Ik heb er een paar. Op de eerste plaats staan de nieuwe burgers van Tivall en dan vooral de Quinoa boerenkool broccoli burger. Daarnaast vind ik de mc2 burgers van de vegetarische slager heel lekker. En sinds kort een nieuwe favoriet van mij: De groenten-schnitzels van de Lidl. Ik ben altijd benieuwd naar andere vleesvervangers, dus als jullie tips hebben hoor ik het graag!

6. Heb je wel eens een opvallende reactie gehad?
Ja, best wel vaak. Ooit zei ik een keer tegen een collega dat ik vegetariër was, en dus geen vlees en vis at. Toen zei ze: 'Maar mag je dan wel halal-vlees eten?' Dat was denk ik wel de opmerkelijkste reactie, haha. Als vegetariër eet ik natuurlijk al helemaal geen halal-vlees.

7. Mis je wel eens iets als vegetariër?
Nee, helemaal niet. Ik zeg eigenlijk altijd dat ik mijn overtuiging belangrijker vind dan 'de lekkerheid van vlees'. Wel ruik is soms hele gekruide kip (volgens mij?) en dat vind ik echt heel lekker ruiken, maar dan denk ik niet 'oeh, ik zou dat wel willen eten'. Verder vind ik vlees en vis helemaal niet lekker ruiken.

8. Zou je ook veganist willen worden? Waarom wel/niet?
Ik denk hier wel eens over na, maar ik denk dat ik niet 100% veganist wil worden. Het lijkt me te moeilijk. Ik wil wel steeds minder dierlijke producten gaan eten, zo eet ik bijvoorbeeld geen kaas meer op brood en drink ik geen pure melk meer. Ook door mijn koffie of havermout doe ik plantaardige melk. En als ik dierlijke producten eet of drink zorg ik er wel voor dat ze biologisch zijn. Alle beetjes helpen, vind ik.9. Zijn er mensen door jou vegetariër geworden?
Zoals ik al zei heb ik een paar vrienden die vegetariër zijn geworden. Nu denk ik niet dat ze door mij gestopt zijn met vlees eten, maar misschien heb ik ze wel geïnspireerd. Ik hou er niet zo van om heel dwingend te zijn tegen mensen, zo schrik je ze juist af.

10. Zou je je kinderen als vegetariër opvoeden?
Ik denk het wel. Ik zou het kind natuurlijk niet dwingen om vegetarisch te blijven eten. Maar thuis zou ik dan wel gewoon vegetarisch koken denk ik.

Bedankt voor het lezen!
De plaatjes uit dit artikel zijn gemaakt door de talentvolle kunstenares Dana Ellyn.

Fijne dag! ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten